Trots op Liemers Taalhuis

1
Feb
NieuwsGemeente DuivenGemeente ZevenaarGemeente Westervoort

In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. In de Liemers komt dit aantal neer op 1 op 9 inwoners. Daarom slaan de Liemerse gemeenten en diverse partners hun handen ineen om een Liemers Taalhuis op te richten.

Het Liemers Taalhuis is er voor zowel mensen die in Nederland geboren zijn als anderstaligen die (beter) willen leren lezen en schrijven. Op dinsdag 31 januari gaat het Liemers Taalhuis officieel van start met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst door betrokken partijen.

Met het Liemers Taalhuis is er een plek waar de betrokken Liemerse partijen zich inzetten voor het versterken van geletterdheid onder 8 tot 10 duizend Liemerse inwoners. Iedereen die moeite heeft met taal en digitaal (lezen, schrijven, rekenen, computervaardigheden) kan terecht bij deze laagdrempelige plek. Het Taalhuis biedt een overzicht van al het taalaanbod, geeft advies over passende cursussen en verzorgt taallessen. Het Liemers Taalhuis is voortaan de plek waar vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen.

Samenwerkingsovereenkomst

Op dinsdag 31 januari om 15:30 uur is er een bijeenkomst georganiseerd in het Musiater in Zevenaar, Bommersheufsestraat 62. De wethouders van de Liemerse gemeenten, directeuren van Caleidoz, Mikado, ROC Rijn IJssel, RSD, Stichting Lezen & Schrijven en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers vormen de partners van het Liemers Taalhuis. Zij hebben gezamenlijk op dat moment de samenwerkingsovereenkomst getekend. Het Liemers Taalhuis is straks bereikbaar in de Bibliotheek Liemers in Zevenaar tijdens dezelfde openingstijden en via dezelfde contactgegevens. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekliemers.nl/ .

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.